by bood logo THICKER
by bood logo THICKER

By Bood; by WIE?

Wanneer het maar enigszins mogelijk is vaart hij wedstrijden van Finnjol tot VA Lemsteraak. De opgedane ervaringen leveren veel inzicht over de gewenste vaareigenschappen van een goed zeilend schip.

Scheepsbouw

Scheepsbouw

Na zijn technische opleiding kiest Klaas er in 1983 voor, om van zijn hobby zijn beroep te maken. Betimmeringen, reparaties, en restauraties van houten en polyester zeiljachten waren  zijn eerste opdrachten. In 1985 bouwt hij met succes zijn eerste hout/epoxy zeiljacht. Met een team van jachtbouwers zijn er daarna vele one-off jachten gebouwd naar ontwerpen van  een aantal gerenommeerde jachtarchitecten.

Al deze ontwerpers brachten hun eigen specifieke kennis met zich mee, die inzicht brachten in de geheimen van een perfect lijnenplan, en de juiste verhoudingen voor een fraaie vormgeving.

De afgelopen 10 jaar heeft Klaas als zelfstandig ondernemer advies en expertise werk verricht, en diverse refit projecten gerealiseerd. Als nieuwbouwproject heeft hij onder meer de Ranger 9.9 ontwikkeld. Dit prachtige klassiek gelijnde schip, met moderne vaareigenschappen, werd  genomineerd als Europese boot van het jaar.  Na er een aantal gebouwd te hebben, zijn de mallen een paar jaar geleden verkocht aan de Saffier werf, die er met aanpassingen hun eigen model van hebben gemaakt.

Scheepsontwerp

De ideeën voor nieuwe schepen bleven “ opborrelen”…………en papier blijkt heel gewillig.  Op de keukentafel zijn zo de lijnen ontstaan voor de DAY.M8  Als vader van vijf volwassen kinderen, had hij de beschikking tot de modernste expertise betreffende het digitaliseren van ideeën. Zo zijn de “keukentafel-tekeningen” gedigitaliseerd en is met de hele familie de basis gelegd voor dit project.

De pluggen en mallen zijn in eigen beheer vervaardigd, waarin alle kennis van 30 jaar jachtbouw is verwerkt.

Kortom; met de DAY.M8 heeft hij wederom het vaarwater nog mooier willen maken.
Oordeelt u zelf of dit is gelukt …