daym8 logo thick
Volkomen geluidloos schuif je kalm het al even zo kalme meer op, speurend naar een kleine rimpeling over het water. De zeilen vinden lichtjes hun weg omhoog, een man, vrouw of kind kan de was doen. Met een licht windje pakt het schip z’n snelheid op en de messcherpe voorsteven snijdt de dag aan. Een dag die zal duren tot ver in de avond, een dagzeiler voor morgen nog zo’n dag … en nog één …

Voor de veeleisende zeiler is snelheid alleen niet genoeg. Immers, compleet vaarplezier geldt zowel ónder als zónder zeil. Voldoen aan beide betekent focussen op beide en toch ook bewust kiezen. Day.M8 biedt die focus en bewuste keuzes, we noemen een paar: elektrisch varen, een ongecompliceerde tuigage, een losse kookkist. Verder een lange goed zittende kuip en een opvallend lang achterdek. Want ook al vind je binnenin vier volwassen slaapplaatsen van elk twee meter lang, ook op Day.M8 is buiten zijn de issue. Ontspannen op het achterdek en eventueel hier koken of barbecueën met de Cobb. Zo eindigt een mooie vaardag even mooi als hij begon.

De op Day.M8 gemaakte keuzes blijken functionele tools voor het beleven van een prachtige vaardag, eentje die verder gaat dan zeilen alleen. Day.M8 biedt daarmee het totaalplaatje dat past bij modern zeilen en meer.

Ingrediënten & Tools

  • Steile voorsteven voor gestrekte romp met scherpe waterlijn
  • Romp gebouwd van ongecompliceerd glasvezelversterkt vollaminaat
  • Diepgang van slechts 1,15 meter
  • Ongecompliceerde fractionele 9/10 tuigage met keerfok en eventueel gennaker
  • Elektrische voortstuwing gecombineerd met lithium-ion accu
  • Vier lange slaapplaatsen van ieder twee meter