Afmetingen

 • Romplengte: 7,80m
  Totale lengte: 8,50m
  Breedte: 2,35m
  Diepgang: 1,15m
  Totaalgewicht: 1250kg
  Gewicht kiel: 500kg
  Hoogte boven waterlijn: 10m

Afmetingen

 • Romplengte: 7,80m
  Totale lengte: 8,50m
  Breedte: 2,35m
  Diepgang: 1,15m
  Totaalgewicht: 1250kg
  Gewicht kiel: 500kg
  Hoogte boven waterlijn: 10m

Dek

 • Het dek, opbouw en kuip zijn uitgevoerd in een sandwichconstructie met een PVC schuimkern. Op de plaatsen waar beslag gemonteerd wordt, zijn aluminium platen ingelamineerd waar met tapbouten het beslag in is vastgezet. Het potdeksel en kuiprand zijn voorzien van geprofileerde lijsten van het onderhoudsvrije Flexiteek. Optioneel is een Flexiteek dek.

Romp

 • Vloeiende lijnen, de juiste verhoudingen en een perfecte balans staan symbool voor de DAY.M8. Gebouwd in samenwerking met Hoora Watersport in glasvezelversterkt polyester, met een buitenskin van vinylester. Deze glasvezellaag zorgt voor een optimale bescherming tegen blaarvorming door osmose. Op plaatsen waar veel krachten ontstaan, zoals rondom de kielophanging, wantputtings en mastcompressie is extra glasweefsel ingelamineerd. De interieur-onderdelen zijn met epoxy fillets onwrikbaar in de romp gelijmd. Hierdoor is een doosconstructie ontstaan, die de boot veel stijfheid geeft. De romp heeft gebroken wit als standaardkleur. Alle andere opties zijn mogelijk door middel van wrappen.

Tuigage

 • De verjongde aluminium mast en aluminium giek zijn standaard voorzien van een epoxy poedercoating in de kleur gebroken wit, of zwart. De vallen zijn uitgevoerd met spectra lijnen voor een minimale rek. De keerfok is geschoot op Newmar rails, welke strak voor de mast is gemonteerd. Overstag gaan kan hiermee zonder schoothandelingen te verrichten. Voor het vertrimmen van de fok staan er selftailing lieren op de kuiprand.

  Alle lijnen lopen naar de kuip voor eenvoudige en veilige bediening van de zeilen. Zowel de fok als het grootzeil zijn door de schipper prima vanuit de stuurpositie te bedienen. Het grootzeil is goed te trimmen in alle wisselende weersomstandigheden. Op de ruime rakken kan er gekozen worden voor de gennaker, die voorop de boegspriet ruim voor de boot… in volle glorie… de zeilprestatie verhoogt.

Zeilen

 • Standaard worden er bij de Day.m8 Dacron zeilen geleverd. Maar er is ook een mogelijkheid om voor laminaat zeilen te gaan.

   Oppervlak grootzeil: 16,5m2
  Oppervlak keerfok: 10,5m2
   Gennaker: 37m2
   Spinnaker: 32m2

Kookkist

 • Een makkelijk te gebruiken kookkist, met daarin alles wat je nodig hebt voor een lekker bakje koffie of thee. Ideaal voor in de kuip of op de wal.

Kiel en roer

 • De kiel is opgehangen aan 7 stuks M12 RVS draadstangen. De dwarskrachten vanuit de kiel worden opgevangen door ingelamineerde wrangen en dwarsschotten in de romp. Het roer heeft een RVS roerkoning met polyester roerblad. De glijlagers zijn uitgevoerd in Delrin met een glas/epoxy hennegatskoker. De fraaie helmstok is uitgevoerd in gelamineerd mahonie.

Interieur

 • Er zijn 4 volwassen slaapplaatsen aan boord van de Day.8M. Voor in de punt is een ruim 2 persoons bed van 2 meter plus lengte. Aan bakboord en stuurboord zijn hondenkooien met voldoende beenruimte en comfort. Er is ruimte onder de banken voor een toilet. Optioneel kan hier een droogtoilet of een onderwatertoilet ingebouwd worden. Het optionele kombuis bestaat uit een “kookkist” met spiritus brander en ruimte voor kookgerei en bestek. Uitschuifbaar vanuit de hondenkooi of te gebruiken in de kuip en op de wal.